Източник: Spectator USAВсички знаят, че Доналд Тръмп ще започне война. Неговите

...
Източник: Spectator USAВсички знаят, че Доналд Тръмп ще започне война. Неговите
Коментари Харесай

Spectator USA: Убийството на Солеймани няма да доведе до война

Източник: Spectator USA

Всички знаят, че Доналд Тръмп ще стартира война. Неговите критици споделят по този начин от първата му година като президент – спомняте ли си войната със Северна Корея, която предвидиха, че ще стартира. Тази война не се случи. Нито избухна протест, когато президентът Тръмп реалокира посолството на Съединени американски щати в Израел в Йерусалим, акт, за който нехаресващите Тръмп бяха сигурни, че ще подбуди талази от принуждение и немислими разтърсвания. Но може би убийството на ген. Касем Солеймани от страна на Съединени американски щати най-сетне ще докара до война, се споделя в анализ на политическо списание Spectator USA, представен от debati.bg.

``
реклама

Или може би не и това ще се окаже неверно съмнение.

Иран може и да желае възмездие. Но коства ли си с отмъщението за Солеймани да рискува съществуването на целия ислямски революционен режим там? Ако убийството на Солеймани е било акт на започване на война, Иран подготвен ли е да се бие и да завоюва? Противно на това, което неоконсерваторите споделят, Иран не се е трансформирал във военна суперсила, сходна с нацистка Германия. Противно и на това, което неоконсерваторите от време на време настояват, Иран не е несъизмерим дотам, че да се „ самоубие “.

Президентът Тръмп подреди офанзивата, в която беше погубен Касем Солеймани, тъй като подкрепяните от Иран стачкуващи нападнаха  американското посолство в Ирак, а американски контрагент беше погубен при ракетно нахлуване на иракска военна база през декември. Администрацията на Тръмп също съобщи, че Солеймани е възнамерявал още набези, на което не е мъчно да се повярва, защото Солеймани е човек, който е разпалвал голям брой войни и протести.

Все отново режимите може да не са самоубийствени, само че амбициозните бъдещи водачи имат лично мнение за това какви опасности си коства да поемат в името на личния си прогрес. Иран не съставлява военна опасност за Съединените щати, само че е огромна страна – към четири пъти по-голяма от Ирак – и възможното справяне с нахлуването и не би било елементарно начинание. Една окупация би основала още повече компликации, а международната стратегическа среда е доста по-неблагоприятна за американския авантюризъм, в сравнение с беше по времето на иракската инвазия през 2003 година Русия, Китай, Турция и Саудитска Арабия, Индия или Пакистан биха се възползвали оптимално от възможното нехайство на Съединени американски щати.

Доналд Тръмп беше определен, с цел да насочи още веднъж погледа на Вашингтон към благосъстоянието на американците, а не към имперската политика на Близкия изток. Войната с Иран ще бъде изменничество за неговия мандат – война, която ще докара до други войни и по-продължителна окупация на района. Така той ще стане следващия провалил се президент, следващия президент, който провокира война. Но убийството на Солеймани не прави тази обстановка неизбежна- в противен случай, със гибелта на Солеймани беше отстранен един от хората, чиято роля в разпалването на насилието и враждебността в района беше голяма. Президентът Тръмп нанесе удар в името на мира.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсичк
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР